• Sassenheim, Villa Sassenheim II

Sassenheim, Villa Sassenheim II

Project details

 • Plaats:
  Sassenheim
 • Datum/status:
  2022
 • Status:
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever:
  Particulier
 • Architect:
  FORMHET
 • Projectteam:
  Robert Noordegraaf, Siegfried Arkesteijn, Erik Wessels
Meer details

Gebruiker:
Particulier
Aannemer:
Aannemingsbedrijf STB B.V.
Fotografie:
John van Groenendaal

Villa Sassenheim is een moderne woning met dorpse karakter waarbij de volume in een L vorm effectief gebruik maakt van de hoekkavel en tevens als omzoming dient voor de tuin. De bouwmassa is evenwichtig en in harmonie met het gebiedskarakter, hoofvorm en nokrichting georiënteerd op de hoofdstructuur(weg).

Wonen is ontworpen gericht op de tuin en het zuiden, het is levensloopbestendig met een programma verdeeld over twee verdiepingen, waaronder een vide in de woonkamer, het bied een extra dimensie en licht, haalt buiten hierdoor nog meer naar binnen.

De woning heeft twee gezichten: aan de straatkant is het dorpse en geborgen karakter duidelijk zichtbaar, terwijl aan de tuinzijde de woning open en modern is, met een grote veranda die voorzien is van instelbare lamellen voor de juiste hoeveelheid licht en schaduw.

Het ontwerp van Villa Sassenheim benadrukt de horizontale lijnen door het gebruik van stootvoegloze, lange  Röbben bakstenen,  in een lichte kleur met een donkere voeg en door de goot en dakranden spel. Verticaliteit wordt bereikt door de staande kozijnen. Dit resulteert in een woning die is vormgegeven met een balans tussen horizontale en verticale lijnen en die uitstraalt wat moderne architectuur en dorpse karakter betreft.

Materialen en kleuren zijn terughoudend en traditioneel, waarbij samenhang is gezocht met de omgeving. De hellende daken van de woningen zijn voorzien van keramische dakpannen, die bijdragen aan het dorpse karakter van Villa Sassenheim. Het dak op het zuiden is bekleed met Solinso zonnedakpannen geïntegreerd met de keramische dakpannen.

Kortom, Villa Sassenheim is een uniek en stijlvol ontwerp met twee gezichten, gericht op comfortabel en levensloopbestendig wonen en met een perfecte balans tussen dorpse karakter en moderne architectuur.

Impressies
Video: opgeleverd project
Interieur foto’s

Project locatie

Overige Projecten

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.