• Den Haag, Hoogvliet Scheveningen

Den Haag, Hoogvliet Scheveningen

Supermarkt, woningen en Parkeergarage

Gelegen in het charmante Scheveningen, op een prachtig plein, biedt dit project een unieke woonervaring die modern comfort combineert met historische pracht. Het gebouw is ontworpen met oog voor detail en functionaliteit. Door de toevoeging van een moderne Hoogvliet supermarkt en appartementen hebben we nieuw leven gebracht in het plein, en een levendige ontmoetingsplaats gecreëerd voor bewoners en bezoekers.

De residenties omvatten 66 moderne wooneenheden, speciaal ontworpen voor Stichting Limor. Deze woningen bieden een veilige en ondersteunende omgeving aan mensen met levensmoeilijkheden, waar ze de begeleiding ontvangen die ze nodig hebben om weer zelfstandig te kunnen wonen. Het gebouw is zorgvuldig ontworpen met een solitair volume, afgeronde hoeken en een prominente positie aan het plein, wat resulteert in een architectonisch hoogtepunt.

Bij dit project draait het niet alleen om wonen, maar ook om het creëren van een gemeenschap. Met een ondergrondse parkeergarage met twee verdiepingen bieden we voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en supermarktbezoekers. De gevels van de woningen zijn voorzien van Frans balkon, zodat de bewoners kunnen genieten van prachtige uitzichten op het levendige plein.

Duurzaamheid en comfort staan centraal in het ontwerp. De gevel is uitgerust met schuivende zonweringpanelen, die zorgen voor optimale temperatuurregulatie en privacy, terwijl ze ook een dynamisch en eigentijds uiterlijk bieden. Bovendien is de begane grond gevel bekleed met natuursteen, wat een authentiek Haags karakter toevoegt. Het metselwerk van zandkleurige steen op de bovenste verdiepingen weerspiegelt de kleuren van de nabijgelegen duinen en het strand, waardoor het gebouw naadloos opgaat in de omgeving.

Op de verdiepingen aan de Badhuisstraat hebben we werkruimten gecreëerd voor Limor en een gemeenschappelijke ruimte voor de supermarkt. Met respect voor het beschermde dorpsgezicht hebben we deze ruimten ontworpen als een rij klassieke panden, waardoor ze perfect passen in de historische omgeving.

Project details

 • Plaats:
  Scheveningen, Den haag
 • Datum/status:
  2017
 • Status:
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever:
  Hoogvliet Beheer, Hazerswoude-Rijndijk
 • Architect:
  Studio Leon Thier
 • Projectteam:
  Irene Hoekstra, Nico Verbeek
Meer details

Gebruiker:
Gebruiker
Aannemer:
Aannemer
E- en data installaties:
E- en data installaties
W-installaties:
W-installaties
Adviseur constructie:
Adviseur constructie
Fotografie:
Fotografie

Project locatie

Overige Projecten

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.