• FORMHET-Naaldwijk-De-Gashouder-foto-12-exterieur-web.jpg

  De Gashouder

  Kantoor HET architectenbureau

 • FORMHET-Naaldwijk-De-Gashouder-foto-11-exterieur-web.jpg

Naaldwijk, De Gashouder

Kantoor HET architectenbureau

Het voormalige kantoor van HET architectenbureau heeft een rijk verleden. Begonnen als gashouder in 1927 is het in 1971 verkleind en aangepast voor wateropslag in combinatie met de watertoren om uiteindelijk in 2007 omgebouwd te worden tot onze huisvesting. Een ogenschijnlijk beperkte en gesloten ruimte hebben we omgetoverd tot een licht en ruim kantoorgebouw. Het straalt uit waar we goed in zijn, oud en nieuw samenvoegen tot een inspirerende en vernieuwende omgeving. Niet blijven hangen in wat geweest is maar met vertrouwen en overtuiging de toekomst tegemoet treden. We hebben dat bereikt door enkele stalen platen weg te nemen en daarachter en erin nagenoeg volledig glazen puien te plaatsen. Ook in het dak is een 8-tal openingen gemaakt. In de ronde ruimte hebben we een stalen constructie gezet waaronder en waarop alle werkplekken, archiefruimten en technische benodigdheden zijn opgenomen. Wij zien deze toevoeging als een alien die, figuurlijk gesproken, weer weg gehaald kan worden. We hebben daarmee bereikt dat de oude gashouder altijd zichtbaar blijft. Kleur en materiaal ondersteunen dit conceptuele uitgangspunt. De zilver metallic kleur van de buitengevel loopt door naar binnen toe. De nieuwe toevoegingen zijn wit en rood, onze huisstijl. Met name de combinatie tussen de 2 rode kleuren, warm rood (klassiek) en fel rood (modern), straalt uit dat wij, geïnspireerd door het verleden, in staat zijn een nieuwe toekomst neer te zetten.

Project details

 • Plaats:
  Naaldwijk
 • Datum/status:
  opgeleverd 2008
 • Opdrachtgever:
  HET architectenbureau – Naaldwijk
 • Architect:
  FORMHET
 • Projectteam:
  René Hoek, Vincent Dekker, Marian Hoogendijk, Irene Hoekstra, Nico Verbeek, Siegfried Arkesteijn, Elena Popadic, Ronald Westdijk.
Meer details

E- en data installaties:
V&R techniek – Monster
W-installaties:
Veluwa – Naaldwijk
Adviseur constructie:
ABT Adviesbureau voor bouwtechniek – Delft
Conservering:
PCC conserveringen – Heijningen
Isolatie:
Pluimers Isolatie – Rijssen
Staal constructie:
Rijgersberg – Poeldijk
Bouwkundige werkzaamheden:
Olsthoorn – Naaldwijk
Kozijnen:
BRS structural glazing – Waddinxveen
Tuinontwerp:
Loek Hoek Tuinontwerpen- Dordrecht

Oude gashouder in 2005

Project locatie

Overige Projecten

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.