• CLUBHUIS HOCKEY VERENIGING WESTLAND

 • FORMHET-Naaldwijk-clubhuis-HV-Westland-5168-web

Naaldwijk, Clubhuis Hockey Vereniging Westland

Hockey Vereniging Westland is vernieuwd. Ze heeft een groeiend ledenaantal en ook de sportieve prestaties nemen toe. Daar hoort een passende en adequate huisvesting bij. Met inspanning van alle leden en vrijwilligers zijn de middelen en financiën gevonden om te komen tot een volledig nieuw clubgebouw met daarin ruime kleedvoorzieningen, opslag voor alle benodigde sportkleding en attributen en een aantrekkelijke ontmoetingsruimte met direct zicht op het hoofdveld.

Het nieuwe clubhuis is een helder volume waarin op de belangrijkste plaatsen, de toe- en uitgangen naar ontvangst, kantine, terras en kleedruimten insnoeringen zijn gemaakt. De entree is voornaam en duidelijk. Hier is de ruimte opgehoogd en komt men binnen via een trap en een hellingbaan. Men kan direct zijn weg vinden naar commissiekamer, kleedruimten en ontmoetingsruimte en er is direct zicht naar de hockeyvelden. Bij de kleedruimte is de verhoging niet toegepast om zonder hindernis naar binnen te kunnen.

De structuur van het gebouw is opgebouwd uit een vaste maat die met een kleinere maat is doorgezet in het gevelpatroon. De grote glazen puien volgen dit patroon niet. Hier worden de grootst mogelijke openingen toegepast voor een optimaal contact met de hockeyvelden. Structuur en materiaalgebruik in combinatie met de totale uitstraling past bij de nieuwe koers die de Hockey Vereniging Westland vaart.

Project details

 • Plaats:
  Naaldwijk
 • Datum/status:
  Februari 2011
 • Status:
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever:
  Stichting Sportaccommodatie HVW – Naaldwijk
 • Architect:
  FORMHET
 • Projectteam:
  René Hoek, Vincent Dekker, Irene Hoekstra-Otten, Siegfried Arkesteijn, Nico Verbeek, Marian Hoogendijk, Gerdy van Erven
Meer details

Aannemer:
Bouwbedrijf G.A.M. van Leeuwen BV – Den Hoorn
E- en data installaties:
van Dillen Techniek – ‘s-Gravenzande
W-installaties:
Veluwa BV – Naaldwijk
Adviseur constructie:
Adviesbureau D. Daenen – Naaldwijk

Technische tekeningen

Project locatie

Overige Projecten

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.