• Kinderdijk – Loper

  UNESCO – Werelderfgoed

Kinderdijk – Loper

Prijsvraag Waterentree Werelederfgoed Kinderdijk

Een gastvrije Loper.
Vanaf het water, al lopende of met een lift, voor de bezoekers die minder gemakkelijk
ter been zijn, ontvangt de gemeente Molenwaard haar gasten. Op weg er naar toe, naar de voorstelling “Unesco Werelderfgoed Kinderdijk”, beleven zij op de meest indringende wijze de context waarbinnen dit werelderfgoed haar oorsprong heeft. Gaandeweg ziet, voelt, ruikt en beweegt men zich in en om het landschap van wind, water, dijken, de adembenemende lucht en het overweldigende Hollands Licht.

Het is een wandeling voor de zintuigen die de gasten voorbereidt op het moment waarop het doek geopend wordt voor de uiteindelijke voorstelling: het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Aan het einde van de loper “wordt het doek geopend” en heeft men een fenomenaal uitzicht op de Kinderdijk. De gast beleeft, met dit uitzicht en de zintuiglijke wandeling, de strijd met de elementen en de heroïsche inspanningen die verricht zijn om dit landschap te maken tot één tot de verbeelding sprekend Werelderfgoed.

Op dit hoogtepunt ziet en ervaart men het evenwicht tussen mens en natuur, de beloning na noeste arbeid, en dat ook nog eens uitgevoerd in een verbluffende schoonheid. Een voorstelling die je niet mag missen.

Project details

 • Plaats:
  Kinderdijk
 • Datum/status:
  2018
 • Status:
  Concept
 • Opdrachtgever:
 • Architect:
  FORMHET
 • Projectteam:
  Robert Noordegraaf, Gabriel Garcia
Meer details

Gebruiker:
Gebruiker
Aannemer:
Aannemer
E- en data installaties:
E- en data installaties
W-installaties:
W-installaties
Adviseur constructie:
Adviseur constructie
Fotografie:
Fotografie

Project locatie

Overige Projecten

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.