• Woerdblok

Naaldwijk, Woerdblok

In een nieuwe fase voor de wijk Woerdblok in Naaldwijk heeft een voormalig kassencomplex ruimte gemaakt voor royale eengezinswoningen. Het plangebied is daarbij ingevuld met verschillende typen woningen, waarbij er onderscheid gemaakt is tussen rijwoningen met een beukmaat van 6 meter en 6,9 meter en 2-onder-1-kap-woningen van 6,3 meter breed.

Het ontwerp van de woningen is ingepast in de vorige fases van het Woerdblok door de hier eerder gebruikte jaren-30-stijl als uitgangspunt te nemen. Op een moderne wijze wordt er verwezen naar de veel gebruikte elementen uit deze tijd. Hierbij maken we onder andere gebruik van strakke betonbanden onder de kozijnen en worden de dakkapellen aan elkaar gekoppeld om de horizontaliteit in de blokken te benadrukken. Op kleine schaal maken we ook een knipoog naar de jaren-30. Bijvoorbeeld door de bovenste delen van de kozijnen naar voren te plaatsen als verwijzing naar de schuiframen van toen, en door om en om metselwerklagen terugliggend te metselen ontstaat een reliëf in de penanten tussen de kozijnen.

Door de verscheidenheid in typen, afmetingen, keuzes in plattegronden en gevels is een gevarieerd straatbeeld maar toch met een sterke samenhang.

Project details

 • Plaats:
  Naaldwijk
 • Datum/status:
  Maart 2017
 • Status:
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever:
  Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling
 • Architect:
  FORMHET
 • Projectteam:
  Jörgen Haring, Robert Noordegraaf, Wilbert Veltman
Meer details

Omvang opdracht FORMHET:
Studie / Ontwerp / Bouwvoorbereiding / Esthetische Begeleiding
Kengetallen:
32 grondgebonden eengezinswoningen

Technische tekeningen

Project locatie

Overige Projecten

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.