Stadstuin Overtoom wint Zuiderkerkprijs 2014!

12 november, 2014

Prijs voor beste woningbouwproject van Amsterdam in 2014. Architecten: Jörgen Haring en Robert Noordegraaf.

“De Zuiderkerkprijs is gegaan naar architecten KOW, FORM Architecten en opdrachtgever Co‐Green voor het project Stadstuin Overtoom ‐ Windtuin, Lichttuin. De Zuiderkerkprijs is de prijs voor het beste Amsterdamse woningbouwproject dat het afgelopen jaar is gerealiseerd. De jury heeft het project Stadstuin Overtoom ‐ Windtuin, Lichttuin verkozen tot winnaar omdat dit project op een baanbrekende manier bewijst dat hergebruik van plaats en gebouw ook op een duurzame manier mogelijk is. De jury van de Zuiderkerkprijs 2014 bestond uit Renée Hoogendoorn, voorzitter en directeur van het nieuwe onderwijs‐ en onderzoeksinstituut Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions; Arjen Hoogeveen, architect en winnaar van de Zuiderkerkprijs 2013; en Sjors de Vries, sociaal geograaf en directeur van RUIMTEVOLK.

Over de winnaar vertelt de jury: “Het project bewijst dat een circulaire benadering van de bouw niet alleen realistisch is, maar ook perspectieven biedt. Maar de duurzaamheid zit niet alleen in de milieuwinst. Ze zit ook in het ontwerp van de woningen, die zo zijn ontworpen dat ze geschikt zijn voor samenvoegingen of functiewijzigingen, alsmede in de kwaliteit, diepgang (detaillering) en degelijkheid van het architectonische en stedenbouwkundige ontwerp. Het is duidelijk dat alle partijen hebben gewerkt vanuit liefde voor de stad, sociale woningbouw en met een gedeeld gevoel van urgentie voor deze maatschappelijke opgaven. De betrokkenheid en zorg van de opdrachtgever, architect maar ook bouwer ERA Contour straalt in alle opzichten van het project af. En met een geïntegreerde parkeeroplossing en gezonde integrale gebiedsexploitatie is Stadstuin Overtoom ‐ Windtuin, Lichttuin op alle ontwerp‐ en uitvoeringsaspecten geslaagd en in grote harmonie gerealiseerd.”

kijk hier voor een fimpje over Stadstuin Overtoom Windtuin & Lichttuin 

Zuiderkerkprijs 2014 – ontworpen door Jólan van der Wiel
Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.