Feestelijke opening Techniek Innovatie Huis, ROC Mondriaan

03 oktober, 2017

Op 3 oktober 2017 opende ROC Mondriaan het Techniek Innovatie Huis op de Tinwerf in Den Haag: de eerste onderwijslocatie in Nederland waar wordt gewerkt met de nieuwste technieken en innovaties. De onderwijslocatie werd geopend onder het toezicht van Wethouder Bruines. Tijdens de opening waren er verscheidenen sprekers aanwezig die het belang van innovatieve ideeën binnen de techniek benadrukten.

Het Techniek Innovatie Huis is een voormalige werkplaats omgebouwd tot onderwijslocatie, door FORM architectuur & engineering ontworpen voor het ROC Mondriaan. Binnen deze locatie worden leerlingen opgeleid in nieuwe innovaties binnen de techniek wereld. De vier scholen van de onderwijsinstelling, ICT, Bouw en Infra, Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en Autotechniek & Mobiliteit komen hier samen. De scholen gaan in verschillende labs werken met de nieuwste technieken en innovaties zoals 3D Printing, Virtual Reality en Serious Gaming. Zo krijgen studenten les in een aantrekkelijke en innovatieve leeromgeving waarin zij worden klaargestoomd voor de toekomst.

De lokalen grenzen aan een lichte ruime hal die wordt gebruikt als projectvloer en evenementenlocatie. Het Techniek Innovatie Huis is ingericht met een FabLab, praktijklokalen, DesignLab, SkillsLab en een Serious-gamingLab. Door het gebruik van lichte koele kleuren oogt het gebouw ruim en open. Het lichte hout staat in een mooi contrast met de antraciet stalen elementen.

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.