Duurzaamheidsprijs “Groene Speld” naar team co-green

12 december, 2012

“Uitmuntend vanwege het uitstekende projectresultaat”

De initiatiefnemers van Co-Green, Eigen Haard, ERA Contour, KOW architecten ism FORM en Oranje, hebben gisteren de Groene Speld gewonnen. Zij kregen de prijs voor de bijzondere sloop- en nieuwbouw van “Stadstuin Overtoom”, in Overtoomse Veld Amsterdam Nieuw-West. Hier worden volgens Co-Green concept 470 klimaatneutrale woningen duurzaam gesloopt en ontwikkeld, zodat bewoners straks energiezuinig én betaalbaar kunnen wonen. De nieuwe wijk “Stadstuin Overtoom” wordt de eerste klimaatneutrale wijk van Amsterdam.

Prijs voor uitmuntende inzet op duurzaamheid. De gemeente Amsterdam reikt de Groene Speld uit aan een persoon of instantie die op uitmuntende wijze bijdraagt aan duurzaam bouwen in Amsterdam. Aan Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening, de eer om in de monumentale van Gendthallen deze stimuleringsprijs uit te reiken. “Wat zij in dit project integraal doen wordt gewaardeerd op het niveau uitmuntend. Uitmuntend, vanwege het uitstekende projectresultaat, maar ook door het ontwikkelde systeem dat herhaald kan worden”, aldus het juryrapport. Jan van den Berg Jeths, bestuurder van Eigen Haard, nam de prijs in ontvangst namens de samenwerkingspartners in Co-Green.

Duurzaam ontwikkelproces

Niet alleen de woningenvan Stadstuin Overtoom zijn duurzaam, maar ook het sloop- en bouwproces. Zo wordt alle energie en water dat nodig is voor de bouw en bewoning, bespaard of duurzaam opgewekt op locatie. 90% van het sloopmateriaal van de oude woningen wordt hergebruikt in de nieuwe woningen. Hierin loopt Co-Green voor op de Amsterdamse energierichtlijnen voor 2015.

Wat is Co-Green?

Co-Green is een duurzaam sloopnieuwbouw initiatief van Woningstichting Eigen Haard, ontwikkelende bouwer ERA Contour, KOW architecten en sloopbedrijf Oranje. Hierin staat duurzaam slopen, duurzaam bouwen en duurzaam wonen centraal. Samen werken zij aan de klimaatneutrale wijk Stadstuin Overtoom, met veel aandacht voor de leefbaarheid. Natuurlijk zijn ook het stadsdeel en de bewoners bij deze samenwerking betrokken. Het doel: betaalbare, energiezuinige woningen met lage maandlasten.

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.