• ProjectUtrecht, Queeckhovenplein
  • OpdrachtgeverMitros
  • ProjectteamJörgen Haring, Arjen Spreeuwers
  • Ontwerpdatum01-02-2012
  • Opleveringsdatum30-08-2013
  • AdviseursiMago

De herontwikkeling omvat de transformatie van de naoorlogse woonbuurt tot een groenstedelijk woonmilieu met een hoogkwalitatieve openbare ruimte.

De hoofdopzet van het stedenbouwkundig plan gaat uit van vier compacte bouwvelden bestaande uit circa 25 tot 35 woningen. De vier bouwvelden zijn elke keer een kwartslag ten opzichte van elkaar gedraaid en gelegen rond een groene binnentuin. Deze binnentuin is, door middel van vier groene lopers, in alle windrichtingen met de directe omgeving verbonden. Hierdoor ontstaan er overzichtelijke routes.

Meer projecten

Villa Vroondaal, Kavel 508

Villa Vroondaal, Kavel 508
Particuliere woning in Den Haag

Utrecht, De Smaaktuin

Utrecht, De Smaaktuin

LekkerEIGENhuis

Parametric tiling

Parametric tiling
Parametrische ontwerp voor gevels

Enthousiast geworden over onze projecten en spreekt onze werkwijze je aan?
Neem contact met ons op voor een kennismaking.