• ProjectCastelmaggiore - Italy, Experimental Beergarden: The Beerfactory
  • OpdrachtgeverYoung architects competitions
  • ArchitectForm
  • ProjectteamClenda Boonman, Jörgen Haring, Robert Noordegraaf
  • Ontwerpdatumjanuari 2017

Hoewel bierbrouwen hedendaags veelal in massa productie plaatsvindt, stijgt de vraag naar en de populariteit van de ambachtelijke bierbrouwer en zijn speciaal bieren. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat Villa Zarri, één van de grootste bierbrouwers van Italië, deze consumptie trend gaat volgen en bereidt is te investeren in een ambitieus en hoogstaand bouwproject voor het brouwen van ambachtelijke bieren.

Het streven van Villa Zarri is om in de voormalige 16de eeuws villa een toevluchtsoord te creëren voor alle bierliefhebbers.  Een plek waar bier proeven samenkomt met lekker eten, cultuur en vermaak, in een allesomvattend architecturaal boegbeeld.

Villa Zarri is gelegen in het Italiaanse Bologna. De oude wijnopslag van de villa is getransformeerd tot de Zarri beer factory, waarbinnen alles rondom bier en het brouwen daarvan wordt getoond. Het ontwerp bevat meerdere multifunctionele ruimten die geschikt zijn voor festivals, lezingen, presentaties en verkoop. Het bestaande gebouw is in zijn waarde gelaten en met de minimale aanpassing is er een zo hoog mogelijke functionaliteit behaald. De drie cirkelvormige units verdelen de oude opslag in verschillende gebieden. Deze gebieden zijn door middel van organische routes aan elkaar gelinkt en lopen door het gehele gebouw en daarbuiten. De organische vormen steken sterk af tegenover de bestaande structuur. Hierdoor ontstaat er een contrast tussen nieuw en bestaand.

Project The Beerfactory heeft een honorable mention verkregen door young architects competitions. Meer informatie over dit project en de andere deelnemers is te vinden op de website van Young architects competitions. 

Schets2 Klein
FORM CastelMaggiore Beergarden 1920x1080 20170201 06

Meer projecten

Utrecht, De Smaaktuin

Utrecht, De Smaaktuin

LekkerEIGENhuis

Villa Vroondaal, Kavel 307

Villa Vroondaal, Kavel 307
Particuliere woning in Den Haag

Rotterdam, Sprankelveld

Rotterdam, Sprankelveld

Wonen aan een binnengebied

Enthousiast geworden over onze projecten en spreekt onze werkwijze je aan?
Neem contact met ons op voor een kennismaking.